Navdušenje nikoli ne bo iz mode

Volkswagen R obeležuje 20. obletnico Golfa R z ekskluzivnim posebnim modelom. So stvari, ki jih preprosto ni mogoče opisati z besedami. Mednje sodi tudi Golf R. V njem boste spoznali povsem novo dimenzijo užitka v vožnji – in ostali brez besed. Bodo pa toliko glasnejša čustva. Ta se bodo v polni meri prebudila ob pritisku na tipko R in vam razkrila, kaj pooseblja črka R.

 

Evolucija koncepta R

Golf R je del Volkswagnove modelske palete od leta 2002. Znamka v počastitev 20. obletnice zdaj predstavlja ekskluziven posebni model.

Jubilejni model se ponaša z rekordnimi zmogljivostmi in razvije moč 245 kW (333 KM).

 

Najnovejši model obeležuje 20-letno zgodbo o uspehu, ki jo pišeta znamka Volkswagen R in predvsem Golf R. Ta zgodba se je začela z Golfom R32 – legendo z močjo 177 kW (241 KM), ikoničnim 3,2-litrskim šestvaljnikom in štirikolesnim pogonom. Danes imajo R-modeli privržence po vsem svetu in združujejo ljubitelje avtomobilov, ki cenijo dinamiko, športen dizajn in zmogljivosti, v katerih je mogoče uživati tudi pri vsakodnevnih vožnjah.

Občutite neopisljivo

Moč novega Golfa R “20 Years” pride jasno do izraza že ob zagonu motorja. Kdor si želi še izrazitejši R-občutek, lahko izbere zagon motorja z višjim številom vrtljajev (do 2.500 vrt./min) in izrazito športno akustiko pogona. Če je med vožnjo aktiviran ročni način prestavljanja, menjalnik DSG pri prestavljanju navzgor poskrbi za jasno zaznaven odziv.

S predhodnim tlačnim polnjenjem turbopolnilnika in z odprto dušilno loputo v fazah brez dodajanja plina je zagotovljena boljša odzivnost motorja. Rezultat sta hitrejši razvoj moči pri pospeševanju in bolj dinamična vožnja z Golfom R “20 Years”.

Hitro pospeševanje

Vožnja z Golfom R “20 Years” je zaradi izpopolnjenih nastavitev motorja izrazito dinamična in hitra, kar še posebej dobro pride do izraza pri pospeševanju iz mirovanja: jubilejni model za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje zgolj 4,6 sekunde.

 

Izrazita športnost

Ob vstopanju v vozilo voznika pozdravi elegantna projekcija logotipa “20 R”. Novi Golf R “20 Years” je poleg tega že na prvi pogled mogoče prepoznati po emblemu “20”, modrih poudarkih, kontrastnih ohišjih zunanjih ogledal ter platiščih v črni ali črno-modri barvi (odvisno od izbrane barve laka). Del serijske opreme so pri tem posebnem modelu prvič še usmernik zraka nad zadnjim steklom in 19-palčna aluminijasta platišča Estoril.

 

 

Harmonija športnosti in elegance

Z novostmi se ponaša tudi notranjost Golfa R “20 Years”. Tako so prvič uporabljeni dekorativni elementi iz pravega karbona, ki so prava paša za oči, obenem pa poudarjajo visoko raven kakovosti in odlične zmogljivosti vozila. Serijski ekstra športni sedeži v napa usnju zagotavljajo udobje, ki športno vožnjo spremeni v popolni užitek.