Zgodba o rdečem Passatu.

»Izbiraj prijatelje kot svoje knjige. Redke, toda izbrane«.

V življenju je najtežje, ko se moramo zaradi različnih razlogov posloviti od stvari katere imamo najrajši. Pa naj bo to zarjavelo kolo, ponošeni copati ali pa najljubša sladica. V momentu slovesa, se nam odvijejo vsi najlepši in najbolj sladki trenutki, ki smo jih doživeli ob tem.

Zato je zgodba o Robertu in njegovem rdečem Passatu še toliko bolj posebna. Življenje nam vsakemu posebej prinese različne poti. Na tej poti pa se nam zgodijo trenutki in zgodbe, ki nam ostanejo za vedno. Ni vsaka popolna in vsak spomin lep, lahko pa nato na življenje pogledamo z drugačnimi očmi in občutki kot prej.

Gospod Robert je bil po poklicu policist. V času, ko so tudi na našem ozemlju tekli boji je v vojni za Slovenijo izgubil nogo. Zaradi hude poškodbe se je zato moral Robert upokojiti. Z željo po aktivnem življenju in da je lahko ostal mobilen, je v dar od kolegov avstrijskih policistov takrat dobil vozilo Volkswagen Passat 1.6 letnik 1983 s samodejnim menjalnikom, kar je precej olajšalo njegovo življenje in vsakdanjik.

Rdeč Passat mu je služil in ostal z njim dolgih 27 let. Ker pa sta čas in tehnika neomajna je postala prenova in vzdrževanje avtomobila zanj  prevelik finančni zalogaj in svojega Passata je bil primoran prodati. Robert se je moral posloviti od vozila, ki je bil dolgo del njegovega življenja, nanj pa so ga vezali številni spomini na preteklost in veliko prevoženih kilometrov.

Prepričan je bil, da je avto odšel v Beograd.

Ker pa je bila navezanost Roberta in njegovega rdečega Passata tako očitna, je njegov prijatelj le tega pripeljal v Ljubljano, kjer smo ga pri podjetju Autodelta v okviru pooblaščenega servisa VW tudi sprejeli. Ko smo prvič slišali celotno zgodbo, ki nam jo je zaupal prijatelj gospoda Roberta, ki je prav tako naša dolgoletna stranka smo se zelo hitro odločili, da bomo rdečega Passata z največjim veseljem temeljito obnovili.

Ni bilo lahko, čas pa je hitro tekel. Ker je bilo vozilo že staro, je bil najtežji del pridobivanja ustreznih delov. Vendar želja, trdo delo in rezultat, ki smo ga ustvarjali nam je dalo motivacijo, da smo kljub vsem težavam vozilo v celoti prenovili in je sedaj v brezhibnem stanju.

Rdeči Passat je tako vdihnil novo življenje in zažarel v polni luči. O vsem tem in o temeljiti obnovi le tega pa gospod Robert ni vedel nič. Prišel je čas in veliki dan ponovnega snidenja. Stopili smo skupaj, povabili G.Ciril Komotorja, bolj znanega kot Komotar Minuta, da nam je priskočil na pomoč  in organizirali, da nas gospod Robert obišče v Ljubljani v spremstvu njegovega dolgoletnega prijatelja. Za Roberta je bil to lep izlet v Ljubljano, kjer smo mu pokazali in predstavili nekaj novosti in najbolj atraktivnih modelov VW. Kot pa se spodobi, pa smo mu za konec pripravili veliko presenečenje, ki ga ni pričakoval v najlepših sanjah.

Skupaj smo gospoda Roberta popeljali skozi salon novih vozil VW.  Na koncu le tega pa se je Robert zaustavil, pogledal okrog sebe, pred seboj pa zagledal rdečo luč. In ta rdeča luč je bila še kako pozitivna, saj je to bil njegov rdeči Passat od katerega se je poslovil več kot 3 leta nazaj.

Izraz na obrazu gospoda Roberta opisati je nemogoče, začutiti njegovo ljubezen, srečo in hvaležnost pa je bilo najbolj iskreno, ki se lahko zgodi.

Solze sreče so oblile Robertov obraz, ko je zagledal svojega Passata.

Tudi vsi ostali, ki so bili prisotni na velikem razkritju, so bili vidno ganjeni. Vsi skupaj pa smo bili neizmerno ponosni, da smo lahko v teh težkih časih naredili dobro delo, sestavili pozitivno zgodbo, ki nas je vse za trenutek še bolj močno združila, in dali vedeti da skupaj zmoremo in da nas čakajo boljši in lepši časi.

Ključe prenovljenega rdečega Passata smo predali Robertu in ga povabil, da po dolgem času seže po kljuki vrat, ter sede vanj. Natančno smo mu pokazali vsako malenkost za katero smo poskrbeli in bil je navdušen.

Robertu želimo vse dobro in srečno vožnjo ter še enkrat toliko skupnih let z njegovim kultnim rdečim Passatom. Mi pa bomo še naprej gradili na uspehu in ustvarjali še več takih zgodb.

“Izzivi nas naredijo bolj odgovorne. Spomnite se, da je življenje brez boja življenje brez uspeha. Ne obupajte.”

Vaše ekipa Autodelta.

Povezava do VLOGA: