Novi Volkswagen T-Roc: markanten dizajn in inovativne tehnologije

Svetovna premiera za novi T-Roc: s svežim dizajnom, inovativnimi asistenčnimi sistemi in obsežnimi digitalnimi storitvami Volkswagen nadaljuje zgodbo o uspehu svojega kompaktnega križanca.

Izostren dizajn zunan­josti poudarja nezamenljiv videz novega T-Roca, kot tudi novih različic T‑Roc R in T-Roc Cabriolet. Notranjost je bila izpopolnjena z visokokakovostnimi materiali, novo zasnovanim zaslonom infotainment sistema in serijskim digital­nim kombiniranim instrumentom. Z lučmi IQ.Light z matričnimi LED‑žarometi in asistenčnimi sistemi IQ.Drive s sistemom Travel Assist ter pre­dik­tivnim tempo­matom pACC so sedaj v modelski družini kompaktnega SUV-ja na voljo tehno­logije iz vozil višjih razredov. Tako Volkswagen v okviru strategije ACCELERATE dosledno sledi svojemu cilju, da bo postal ponudnik mobilnosti, usmerjen v programsko opremo.

V prodajnih salonih spomladi 2022: novi T-Roc Cabriolet, novi T-Roc R in novi T-Roc (od leve proti desni).

Izpopolnjena notranjost, drznejša zunanjost

Nova instrumentna plošča s površino, podloženo s peno, in markantnimi dizajnerskimi šivi v najlepši luči odraža moderne in visokokakovostne podrobnosti v notranjosti novega T-Roca. Zaslon infotainment sistema je sedaj zasnovan v slogu tabličnega računalnika. Nameščen je na armaturno ploščo in je tako s kombiniranim instrumentom za volanom poravnan v isti vizualni osi. Glede na opremo je velikost zaslona infotain­ment sistema 8,0 oziroma 9,2 palca. Kompaktni SUV je poleg tega serijsko opremljen z digitalnim kombiniranim instrumentom, ki ima kot opcijski sistem Digital Cockpit Pro velikost do 10,25 palca. Večfunkcijski volan, ki je prav tako del serijske opreme in ga krasi nov dizajn, še dodatno prispeva k intuitivnemu upravljanju.

Novi T-Roc Cabriolet: užitek v vožnji, svoboda, veselje do življenja

Nova generacija T-Roc Cabrioleta najbolj intenzivno doslej odraža užitek v vožnji, svobodo in veselje do življenja. Kot kabrioletski križanec združuje robustnost SUV-jev z lahkotnostjo avtomobilov z odprto streho. Novi T-Roc Cabriolet ima trislojno platneno zložljivo streho z električnim pogonom, ki se odpre v 9 sekundah. Štirisedežnik z zložljivo streho je na voljo v linijah opreme Style in R-Line. Za pogon sta na voljo 1,0‑litrski motor TSI z močjo 81 kW (110 KM)9 in 1,5-litrski motor TSI z močjo 110 kW (150 KM)10/11.

Konec letošnjega leta se bo začela predprodaja Novega T-Roca. Pomladi 2022 pa bodo modeli na voljo v prodajnih salonih.