Novi ID. Buzz

Z izključno električnim pogonom, celovito povezljivostjo in povsem novo zasnovo.

Nova generacija Volkswagnov

S popolnoma električnim ID. Buzzom smo obudili legendarni dizajn. Obenem velja, da najsodobnejše tehnologije in prilagodljiva prostorska zasnova zagotavljajo udobje, ki postavlja nova merila.

 

Dizajn: revolucija namesto evolucije

Dobili smo edinstveno priložnost: legendarni Volkswagnov model Bulli smo lahko oblikovali povsem na novo – in nastal je ID. Buzz. Ko smo kultni dizajn prenesli v dobo električne mobilnosti, smo ga posodobili z značilnimi oblikovnimi prvinami modelov ID. Glavna prepoznavna značilnost zunanjosti je nedvomno tekoča silhueta z dolgo streho, ki v ravni liniji potek vse do konca zadka. Odlično prilagojenost za vsakodnevno uporabo med drugim zagotavljajo kompaktna proporcionalna razmerja in majhen obračalni krog, s katerim ID. Buzz kljub svoji velikosti dinamično manevrira po ulicah.

Trajnost: odlična ideja vse do najmanjše podrobnosti

ID. Buzz ima povsem novo zasnovo. Je popolnoma električen. In predvsem: trajnosten. Osrednji cilj predstavlja nevtralna bilanca CO21 – tako pri proizvodnji in dobavi kot tudi med uporabo vozila. Prav zato vam naša ponudba certificirane električne energije Volkswagen Naturstrom omogoča, da se po prevzemu vozila odpeljete z ničelnimi lokalnimi emisijami CO2. A to še ni vse, saj so pri razvoju trajnostnih produktov ključne celostne rešitve. Prav zato so bili v veliki meri uporabljeni reciklirani materiali (npr. pri sedežnih prevlekah in dekorativnem stropu), poleg tega pa noben notranji element ni oblečen v živalsko usnje.

Nova prostorska zasnova in tehnologije: kombinacija prihodnosti

Zmogljiva tehnologija električnega pogona z baterijo s kapaciteto 77 kWh in dosegom do 425 km2 je oblikovalcem omogočila, da so pri snovanju potniškega prostora ubrali povsem nov pristop. Seveda pa je tudi prostorna notranjost ID. Buzza opremljena z našimi najnaprednejšimi tehnologijami. Mednje na primer sodijo inovativni sistem ID. Light, ki vizualno komunicira z voznikom, ter brezžične posodobitve, s katerimi je mogoče posodobiti določene funkcije vozila.3 Prek Car2X-komunikacije lahko ID. Buzz v realnem času prejema prometne informacije, z več kot 30 asistenčnimi sistemi pa nam je uspelo narediti velik korak naprej na poti do delno avtomatizirane vožnje.

Novi ID. Buzzu: bodite na tekočem

Bi želeli izvedeti več o ID. Buzzu? Obiščite spletno stran Volkswagen Gospodarska vozila z vsemi informacijami o modelih ID. Buzz in ID. Buzz Cargo.