Naslednja razvojna stopnja: Novi Polo, eno od prvih vozil v svojem razredu, ki omogoča delno avtomatizirano vožnjo; Volkswagen premierno predstavlja novo razvojno stopnjo Pola; predprodaja se bo začela že maja.

Novi Polo se lahko pohvali z uporabo tehnologij, ki so bile do sedaj na voljo le v višjih razredih vozil. Primer: opcijska asistenca za vožnjo Travel Assist IQ.DRIVE. Novost v razredu Polo je združitev novega, prediktivnega tempomata z avtomatskim uravnavanjem razdalje ACC (samodejno uravnavanje razdalje) in asistence za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist, s katero je sedaj serijsko opremljen vsak Polo, v povsem nov sistem, ki omogoča delno avtomatizirano vožnjo. Dejstvo je, da se lahko redko katero vozilo v tem razredu ponaša s podobnim inovativnim naborom asistenčnih sistemov kot ga ima Polo. Tehnološka posebnost so tudi novi žarometi LED IQ.LIGHT Pola; interaktivni sistem osvetlitve smo prvič srečali pri Touaregu, SUV-ju višjega razreda.

Volkswagen je preoblikoval različice opreme. Zdaj se konfigurator začne z različico »Polo«[1], potem pa so tu še različice »Life«, »Style« in »R-Line«. Že osnovna oprema Pola se lahko pohvali z občutno razširjenim naborom serijske opreme v vozilu. Del tega so tudi žarometi LED, zadnje luči LED, večfunkcijski volan in asistenca za ohranjanje smeri na voznem pasu Lane Assist. Dodatna novost je tudi osrednja varnostna blazina. Osrednja varnostna blazina se nahaja na voznikovi strani, bočno na naslonjalu sedeža; v primeru nezgode se blazina sproži proti sredini, da zaščiti voznika in sovoznika.

 

Znamka Volkswagen Osebna vozila je prisotna na več kot 150 trgih širom po svetu, vozila pa proizvaja na 30 lokacijah v 13 državah. V letu 2020 je Volkswagen kupcem dostavil okrog 5,3 milijona vozil. Sem spadajo prodajne uspešnice, kot so Golf, Tiguan, Jetta ali Passat ter popolnoma električna vrhunska modela ID.3 in ID.4. Trenutno je pri Volkswagnu po vsem svetu zaposlenih 184.000 ljudi. Poleg tega je v več kot 10.000 partnerskih avtohišah zaposlenih še 86.000 ljudi. S strategijo ACCELERATE si Volkswagen prizadeva, da bi postal eden vodilnih ponudnikov programske opreme za mobilnost.