Novi volkswagen polo – postal je večji in pametnejši!

Največji in najbolj prostoren polo do sedaj: prvič je presegel dolžino štirih metrov. Je 8,1 centimetra daljši in 6,9 centimetra širši. Medosna razdalja, ki je zrasla za 9,4 centimetra, preseže 2,5 metra. Prtljažnik četrtino večji: od 351 do 1125 litrov (ob podrti klopi).

Štirje osnovni nivoji opreme: trendline, comfortline, highline in GTI. Dodatni paketi za personalizacijo (R-line, Beats …) s kombinacijo 14 barv karoserije in 13 barvnih vložkov armaturne plošče. Motorji: razpon moči od 48 (65 "konjev") do 147 (200 "konjev") kilovatov. V ponudbi tudi novi 1,5-litrski TSI EVO (110 kW) bencinar z možnostjo izklopa dveh valjev (ACT) ter na novo razvit litrski TGI (66 kW) trivaljnik na zemeljski plin (CNG).

Polo je še večji in tehnično še bolj založen. V Wolfsburgu pravijo, da bo s prostorom in tehnologijo v enem izmed najbolj konkurenčnih avtomobilskih razredov, segmentu malih kompaktnih avtomobilov, bil ključni igralec. Glede na to, kar smo videli in otipali, je samozavest upravičena. Novi Polo z vsakim detajlom razkriva svoj samozavestni, športni in emocionalni značaj. Klaus Bischoff, glavni oblikovalec pri znamki Volkswagen, je pojasnil: "Za ta Volkswagen lahko rečemo, da ga je mogoče takoj prepoznati kot originalnega predstavnika njegovega razreda, pa vendar je to povsem na novo zasnovana generacija. To je Polo z ekspresivnim dizajnom, zaradi katerega ta kompaktni model deluje bolj športno in bolj prečiščeno, a je znotraj nabora znamk absolutno svojski. To je avto, ki se z vizualnega in tehničnega vidika odlično ujema s časom."