Premierna predstavitev na IAA: prenovljeni Golf Sportsvan

Po modelu Golf je Volkswagen z obširno prenovo zdaj posodobil tudi Golf Sportsvan. Ta z dodatno preciziranim dizajnom odslej deluje še bolj športno. Med poglavitne novosti sodijo novo oblikovana odbijača, novi halogenski žarometi z dnevnimi LED-lučmi, LED-žarometi namesto ksenonskih žarometov ter za vse izvedbe serijske zadnje LED-luči. Poleg tega je na voljo pet novih izvedb aluminijastih platišč (v velikostih 16, 17 in 18 palcev), prenovljeno podobo pa privlačno zaokrožajo tudi barve lakov, kot je brusnično rdeča. Notranjosti dajejo izrazito eleganten pečat novi dekorativni elementi, tekstilne prevleke in usnjeni sedeži.

V največji meri pa prenovljeni Golf Sportsvan zaznamujejo tehnične inovacije. Pri tem velja še posebej izpostaviti radijsko-navigacijski sistem Discover Pro z 9,2-palčnim zaslonom, ki je za Golf Sportsvan na voljo prvič in ki ga je mogoče upravljati tudi z gestami. Sistem Discover Pro nima več klasičnih tipk in gumbov; upravljanje na dotik poteka izključno preko zaslona ter petih kapacitivnih polj ob levem robu novega infotainment sistema. S Volkswagnovo aplikacijo Media Control je poleg tega na voljo vmesnik za tablice (in pametne telefone). Ta potnikom omogoča, da številne funkcije infotainment sistema udobno upravljajo preko tablice - ne glede na to, na katerem sedežu v vozilu sedijo. Tablico morajo le preko dostopne točke za WLAN povezati z infotainment sistemom Discover Media ali Discover Pro. Volkswagen bo za novi Golf Sportsvan ponudil paket storitev Security & Service. Z njim si stranke v najrazličnejših situacijah lahko hitro zagotovijo potrebno pomoč. Še posebej veliko prednost prinašajo storitve Avtomatsko javljanje nezgod, Klic ob okvari in Načrtovanje servisnih terminov (poenostavlja dogovarjanje o terminih za servis in vzdrževanje s servisno delavnico).

Dodatno mero varnosti in udobja v Golfu Sportsvan zagotavljajo novi asistenčni sistemi, kot so sistem za prepoznavanje pešcev (sestavni del sistema Front Assist z mestno funkcijo zaviranja v sili), asistenca za zastoje (delno avtomatizirana vožnja z ustavljanjem in speljevanjem do hitrosti 60 km/h), sistem Emergency Assist, najnovejša generacija parkirnega sistema Park Assist in proaktivnega sistema za zaščito potnikov ter asistenca Trailer Assist (vključno s sistemom Park Assist), ki olajšuje vzvratno vožnjo s prikolico. Ponudba motorjev vključuje tri tehnološko napredne bencinske motorje TSI ter dva učinkovita dizelska motorja TDI. Dva zmogljivejša motorja TSI sta opremljena z aktivnim upravljanjem valjev, ki v definiranih fazah delovanja izključi dva od štirih valjev ter s tem zmanjša porabo in emisije. V Sloveniji bo predprodaja prenovljenega Golfa Sportsvan stekla letošnjo jesen.